Connect with us

TURISM ȘI ALIMENTAȚIE PUBLICĂ

LUCRĂTOR ÎN COMERȚ

blank

DESCRIEREA CALIFICĂRII

Lucrătorul în comerţ (vânzător produse alimentare/nealimentare) se ocupă în principal cu comunicarea cu clienţii magazinului (a punctului de vânzare), organizarea cadrului general de deschidere şi închidere a activităţii magazinului (punctului de vânzare), efectuarea vânzării, încasarea contravalorii mărfii, prezentarea produselor şi serviciilor aferente vânzării, promovarea imaginii magazinului (punctului de vânzare), menţinerea stocurilor şi necesarului de monetar de rezervă, verificarea stocurilor cu vânzările, întocmirea documentelor specifice activităţii de vânzare, precum şi raportarea activităţii de vânzare.

DESCRIEREA PROGRAMULUI DE EVALUARE:
Dacă cunoști această meserie, lucrezi sau ai lucrat ca Lucrător în comerț, însă nu deții o diplomă de calificare, atunci acest program ți se potrivește. Te asigurăm că este cea mai rapidă modalitate prin care poți dobândi un certificat recunoscut doar pe baza cunoștințelor pe care le deții deja, fără a mai urma un curs de durată. Tot ce trebuie să faci este să te înscrii online, telefonic sau pe WhatsApp și să te prezinți la centru nostru pentru susținere unei evaluări (examen) care constă într-o probă scrisă și una practică. La evaluare te poți înscrie chiar dacă nu ai absolvit un curs, dat fiind că aceasta se bazează pe ceea ce ne vei demonstra că știi să faci/ai învățat la locul de muncă, individual sau din alte surse.

CUI SE ADRESEAZĂ?
Programul de evaluare se adresează tuturor persoanelor care:
• doresc să obţină o calificare în domeniu;
• dețin cunoștințe teoretice si experienţă practică (cunosc meserie) dar nu pot face dovada calificării;
• doresc să fie evaluate (să susțină un examen) în vederea recunoaşterii și certificării competenţelor profesionale dobândite la locul de muncă, prin studiu individual sau pe alte căi non-formale.

ÎN CE CONSTĂ EVALUAREA (EXAMENUL)
Procesul de evaluare este etapizat şi presupune aplicarea unor metode şi instrumente de evaluare destinate recunoaşterii cunoştinţelor şi abilităţilor profesionale dobândite pe căi non-formale sau informale (fie la locul de muncă, fie în mediul familial sau în timpul liber – fără să fi urmat un program de formare profesională în acest sens).
Evaluarea şi certificarea competenţelor profesionale se face pe baza STANDARDULUI OCUPAŢIONAL şi oferă garanţia că persoana certificată a demonstrat că are cunoştinţele şi deprinderile necesare efectuării activităţilor descrise în acest standard.

METODE ȘI INSTRUMENTE DE EVALUARE CE POT FI UTILIZATE
Test scris cu itemi obiectivi (proba scrisă ce va urmări testarea cunoştinţelor teoretice);
Întrebări orale şi observare directă în condiţii reale de muncă sau simulare (proba practică ce va urmări verificarea deprinderilor practice);
• Raport din partea altor persoane (recomandare) / poze de la locul de muncă/ portofoliu cu lucrări anterioare (dovezi suplimentare solicitate pentru a demonstra veridicitatea experienţei profesionale).

COMPETENŢE EVALUATE
• Asigurarea calităţii
• Aplicarea normelor de sănătate şi securitate în muncă
• Aplicarea normelor de igienă, sanitar-veterinare şi de protecţie a mediului
• Asigurarea cadrului general de desfăşurare a activităţii punctului de vânzare
• Prezentarea produselor şi serviciilor aferente vânzării
• Realizarea vânzării
• Întocmirea situaţiei vânzărilor şi raportarea acesteia
• Actualizarea stocurilor de produse

TIP CERTIFICAT OBȚINUT
Certificat de competențe profesionale, emis de A.N.C. (Autoritatea Națională pentru Calificări) recunoscut la nivel național de către Ministerul Muncii şi Ministerul Educaţiei, în baza Ordonanței Guvernului nr. 129/2000, iar apostilat și tradus este recunoscut la nivel internațional.
Certificatul de competente profesionale are aceeași valoare ca și certificatul de absolvire, respectiv de calificare, în baza Ordinului Ministerului Muncii, Solidarității Sociale și Familiei 4543/468/2004, Art.33, alin.1-3, care prevede:
”(1) Persoanele declarate competente în urma procesului de evaluare primesc un certificat de competenţe profesionale, pentru unităţile de competenţă în care au fost declarate competente.
(2) Persoanele declarate competente pentru toate unităţile de competenţă specifice unei ocupaţii sau calificări primesc un certificat de competenţe profesionale care cumulează toate competenţele profesionale specifice acelei ocupaţii sau calificări în conformitate cu standardul ocupaţional, respectiv standardul de pregătire profesională.
(3) Certificatele menţionate la alin. (2) au aceeaşi valoare ca şi certificatele de absolvire, respectiv de calificare cu recunoaştere naţională, eliberate în sistemul formal de formare profesională.”

DURATA
Procesul de evaluare poate dura între 2 și 30 de zile.

ACTE NECESARE PENTRU ÎNSCRIERE:
1. Copie carte de identitate
2. Copie certificat de naștere
3. Copie certificat căsătorie (doar în cazul schimbării numelui în urma căsătoriei)
4. Orice document de studii

blank

    TELEFON I Whatsapp 
    + 40 760 666 459
    + 40 721 297 106

    EMAIL 
    sibarocertificate@yahoo.com
    office@sibaro.ro

    SECRETARIAT
    Luni – Vineri I orar 08:00 – 16:00
    Str. Körösi Csoma Sándor, nr. 3, Sfântu Gheorghe, Jud. Covasna
    Tel: 0267 313 457
    Fax: 0367 802 680

    Apasă pentru a comenta

    Leave a Reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    blank

    INDUSTRIA LEMNULUI

    TÂMPLAR UNIVERSAL

    blank

    INDUSTRIA LEMNULUI

    GATERIST LA TĂIAT BUȘTENI

    blank

    SĂNĂTATE ȘI SERVICII SOCIALE

    ÎNGRIJITOARE BĂTRÂNI LA DOMICILIU

    blank

    SĂNĂTATE ȘI SERVICII SOCIALE

    BĂIEȘ

    blank

    TURISM ȘI ALIMENTAȚIE PUBLICĂ

    CAMERISTĂ

    blank

    TURISM ȘI ALIMENTAȚIE PUBLICĂ

    ADMINISTRATOR PENSIUNE TURISTICĂ

    blank

    CONSTRUCȚII CIVILE, INDUSTRIALE SI AGRICOLE

    ZIDAR, PIETRAR, TENCUITOR

    blank

    CONSTRUCȚII CIVILE, INDUSTRIALE SI AGRICOLE

    STIVUITORIST (Fără I.S.C.I.R.)

    blank

    MECANICĂ FINĂ, ECHIPAMENTE ȘI APARATURĂ

    SUDOR

    blank

    SĂNĂTATE ȘI SERVICII SOCIALE

    INFIRMIERĂ

    Mai Multe din TURISM ȘI ALIMENTAȚIE PUBLICĂ